Wady i zalety garnków do gotowania na parze – część I

Choć każdy z nas wie, że jedzenie przygotowane na parze jest o wiele zdrowsze, niż to, które smażymy czy pieczemy, niewiele osób decyduje się na to, aby kupić garnek do gotowania na parze i zacząć przyrządzać zdrowe i smaczne posiłki. Tak, obecne garnki pozwalają przygotować smaczny posiłek, który nie ma nic wspólnego ze szpitalnym jedzeniem, które przychodzi nam na myśl, kiedy słyszymy “gotowanie na parze”. Jeśli nie jesteście w 100% przekonani do tego, że warto gotować na parze i nabyć w tym celu specjalny garnek, przeczytajcie poniższe za i przeciw. Mamy nadzieję, że to da Wam do myślenia i jutro pobiegniecie do sklepu z małym AGD.

Dlaczego warto?

Zapewne wielu z Was doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak ważna dla prawidłowego funkcjonowania organizmu jest prawidłowa dieta. Pamiętajcie, dieta nie musi być straszna, wystarczy tylko nauczyć się przygotowywać pyszne posiłki, które chętnie będzie zjadać cała rodzina. A jeśli o przygotowaniu mowa, poniżej znajdziecie zalety garnka do gotowania na parze:

  • Możecie kupić zarówno mały, jak i duży kaliber – wszystko zależy od tego, dla ilu osób będziecie przygotowywać posiłek;
  • jeśli kupicie garnek o wielu poziomach, z powodzeniem przygotujecie równocześnie poszczególne składowe posiłku;
  • dostępne w wielu wariantach, dzięki czemu można wykorzystać je na poszczególnych rodzajach kuchenek.

Powyższe to tylko niektóre zalety garnków do gotowania na parze. w kolejnym artykule opiszemy następne, opowiemy również o wadach tego produktu, choć nie spodziewajcie się ich zbyt wiele. Zachęcamy zatem do zapoznania się z kolejnym wpisem.

Post Author: Angela Kusto